Header ziekenhuizen en klinieken

Treant Zorggroep

De opslag van steriele producten bij locatie Stadskanaal

Het ziekenhuis van Treant Zorggroep levert medisch-specialistische zorg op 3 locaties: Emmen (Scheper), Hoogeveen (Bethesda) en Stadskanaal (Refaja).

De locatie Stadskanaal had de behoefte aan een nieuwe inrichting van een nieuw steriel magazijn voor de opslag van steriele producten en sets. Door de nieuwe ligging van het OK centrum en de daardoor veranderende logistieke stromen heeft VE-Systems een volledig advies gegeven op het gebied van steriele opslag en interne logistiek van het steriel magazijn naar het OKC.

Case Treant Dubbele MPO

"

Kennis van logistiek en opslag. Accuraat en snelle reactie bij vragen. Gedegen advies en ervaring. Een goede partner voor dit soort trajecten.

"

Erik Frans

Unithoofd OK Treant zorggroep
Header ziekenhuizen en klinieken

Case Treant regaalwagen

Onderdeel van de opdracht was dat er een groot aantal RVS manden beschikbaar waren, welke bij voorkeur hergebruikt moesten worden. Daarnaast moest het nieuwe steriel magazijn voldoen aan alle voorgeschreven wensen en eisen. Onderdeel van de oplossing is dat er gebruik is gemaakt van maatwerk ISO wanden. Deze zijn geplaatst in standaard ISO kasten. Hierdoor konden de bestaande RVS manden opnieuw ingezet worden waarmee een enorme kostenbesparing gerealiseerd is.

VE-Systems Case Treant 2

Voor de bevoorrading vanuit het steriele magazijn en de afzonderlijke OK’s, is er gebruik gemaakt van een mix van verschillende interne transportmiddelen. Het advies hiervoor is gemaakt op basis van routing, efficiëntie, functionele invulling en regelgeving. De gekozen transportmiddelen zijn open regaalwagens met een trekstang voorziening, gesloten rolluikwagens en gesloten RVS kastwagens. De open regaalwagens worden ingezet als klaarzetwagens voor de steriele sets. De gesloten rolluikwagens worden als back-up voorraadwagen gebruikt bij grotere ingrepen waarbij op voorhand niet bekend is wat er specifiek benodigd is en de gesloten RVS kastwagens zorgen voor een veilig en verantwoord vervoer van vuile sets en van het afval wat bij de ingreep vrijkomt.

VE-Systems Case Treant 3

Producten als bouwstenen

Uiteindelijk is deze systematiek later ook op de locatie Hoogeveen uitgerold. Het principe bleef hetzelfde maar nuances zijn aangebracht daar deze beter aansloten op de functionele eisen welke op deze locatie van toepassing waren. Uiteindelijk zijn er ook medische ISO kasten geplaatst op het OKC en zijn hebben we de anesthesie en IC ook van nieuwe MPO ladenwagens voorzien.

Uiteindelijk kan VE-Systems met trots terugkijken op een geslaagd en volledig advies op beide locaties en de daarbij behorende invulling van producten als bouwstenen. Door het brede assortiment en jarenlange ervaring in diverse branches is VE-Systems in staat geweest een complete en volledige oplossing aan te bieden.

Wil jij meer weten over andere cases? Ga dan hier naar onze cases overzichtspagina.

Ben jij benieuwd naar meerdere oplossingen voor intern transport of steriele opslagsystemen? Neem contact op met VE-Systems voor meer informatie.

Producten bij deze case