Header zorginstellingen

Westerkim Hoogeveen

Optimaliseren van opslagruimtes en logistiek transport

De Westerkim is een woonzorgcentrum in Hoogeveen. Samen met bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers vormen zij de Westerkim familie, een woonzorgcentrum met kleinschalige woningen.

De nieuwbouwlocatie van de Westerkim had verschillende ruimtes die zo optimaal mogelijk ingericht moesten worden. Naast de inrichting van deze diverse ruimtes werd ons ook gevraagd een advies af te geven over de logistieke en facilitaire stromen en opslag. De concrete opdracht voor VE-Systems was het adviseren en invullen van de totale logistieke behoeftes waarbij efficiency en functionaliteit de belangrijkste uitgangspunten waren. Een hele uitdaging, omdat de bewoners op locatie woonden gedurende deze verbouwing.

VE-Systems Case Westerkim 1

"

De samenwerking met VE-Systems hebben wij als erg prettig ervaren. Vooral het goede advies, actief meedenken en heldere, duidelijke communicatie kenmerken VE-Systems

"

Anneke Zandman

Hoofd gastvrijheid en Dienstverlening
Header zorginstellingen

Door uitgebreid met de medewerkers van de Westerkim in gesprek te gaan hebben wij een goed beeld gekregen van de toe te passen oplossingen. Hierdoor is duidelijk geworden dat er een goed systeem benodigd was voor de centrale opslag van medicijnen, linnengoed en het transport van facilitaire goederen. Hierbij is het zaak te letten op de juiste materiaalkeuze.

Alle verbandmiddelen en medicijnen zijn nu overzichtelijk opgeborgen in modulaire ISO medicijnkasten. Met de handige module manden, schap verdelers en etikethouders is alles nu eenvoudig terug te vinden en overzichtelijk ingedeeld. Door gebruik te maken van deze indeling is voorraadbeheer nu veel eenvoudiger.

Voor de reguliere opslag is er gekozen voor Metro Super Erecta draadstellingen. Stevig, robuust en verkrijgbaar in diverse lengtes en breedtes. Omdat elke ruimte andere afmetingen heeft is juist het gebruik van deze stellingen ideaal. Doordat het verkrijgbaar is in vele lengte en breedtes is elke ruimte hierdoor optimaal te benutten.

VE-Systems heeft voor de natte ruimtes geadviseerd om gebruik te maken Metro Max4 kunststof stellingen. Deze stellingen zijn corrosie vrij en micro ban protected. Daarmee zijn ze anti bacterieel en blijven ze langer schoon en fris. Ook is er een levenslange garantie op deze stellingen. Verder bestaan deze schappen uit kleine losse panelen die eruit gehaald kunnen worden om te reinigen waardoor een optimale hygiëne gewaarborgd kan worden.

Voor de linnen afdeling zijn de PGG (persoons gebonden goed) wagens en RVS linnen sorteertafel geadviseerd. Deze zijn verrijdbaar en daarmee makkelijk binnen het complex te vervoeren. Door de vele vakken kan de was eenvoudig gesorteerd worden per bewoner.

VE-Systems Case Westerkim 2

Ook heeft men een aluminium afvalcontainer in gebruik genomen met verticale scheidingswand. Op deze manier kunnen er tegelijk twee afvalstromen afgevoerd worden. Een slimme oplossing om het aantal bewegingen te verminderen.

Producten als bouwstenen

Door het gebruik van de bovenstaande producten als bouwstenen heeft VE-Systems een totaaloplossing gecreëerd voor het interne transport en opslag van alle diverse voorraden en materialen in de verschillende ruimtes.

Na de ingebruikname van alle producten en de heropening van het Woonzorgcentrum zijn we erg enthousiast en kijken we terug op een geslaagd advies. Door het brede assortiment en onze jarenlange ervaring is VE-Systems in staat een complete en volledige oplossing aan te bieden.

Wil jij meer weten over andere cases? Ga dan hier naar onze cases overzichtspagina.

Ben jij benieuwd naar de invulling van de vele oplossingen voor opslag, voorraadbeheer en transportmiddelen? Neem contact op met VE-Systems voor meer informatie.

Producten bij deze case