Header logistiek

ZGT

ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) is een topklinisch ziekenhuis dat vanuit twee onderscheidende ziekenhuislocaties (Almelo en Hengelo) een breed zorgpakket biedt voor de Twentse patiënt. Het primaire verzorgingsgebied van ZGT omvat een groot deel van Noordwest- en Midden-Twente. Hieronder vallen de gemeenten Almelo, Hengelo, Dinkelland, Rijssen-Holten, Twenterand, Tubbergen, Borne, Hof van Twente, Hellendoorn en Wierden; een verzorgingsgebied van ongeveer 390.000 inwoners.

VE-Systems kreeg van ZGT de vraag of wij stellingen konden leveren t.b.v. vloeibare reinigingsmiddelen voorzien van lekbakken. De aanvraag is bij meerdere leveranciers uitgezet maar bleek voor velen te uitdagend qua eisen en maatwerk. Omdat VE-Systems al bij het ZGT bekend was en al jarenlang diverse mooie producten heeft mogen leveren kwamen zij ook bij ons terecht. Bij VE-Systems zijn wij deze uitdaging niet uit de weg gegaan en hebben daarom uitvoerig overleg gehad met de klant om een passende oplossing hiervoor te vinden.

De opdrachtgever was uiterst tevreden met het voorstel en de oplossing waar VE-Systems mee kwam. De offerte was tevens ook scherp geprijsd en dit alles heeft ervoor gezorgd dat wij de opdracht gekregen hebben.

"

VE-Systems schakelt erg snel en denkt uitstekend mee. De auditeur van de gevaarlijke stoffen stelde zelfs dat deze oplossing een voorbeeld is voor andere bedrijven. Wij zijn dan ook zeer tevreden.

"

Wilmi Janssen – Meinen

Inkoop-adviseur ZGT
Header logistiek

Uitgangspunten voor de stellingen

  • De stellingen moeten stabiel zijn
  • Bestand tegen een belasting van minimaal 100 kg per legbord
  • Stellingen hoger dan 2 meter moeten verankerd kunnen worden

Uitgangspunten voor de lekbakken

  • Lekbak moet bestand zijn tegen de opgeslagen stof
  • De lekbak moet een rooster hebben waarop het reinigingsmiddel kan staan
  • De lekbak dient vloeistofdicht te zijn zodat de eventuele gelekte vloeistof niet uit de bak kan stromen
  • Zuren, neutrale stoffen en basen moeten gescheiden van elkaar opgeslagen worden, zodat ze niet met elkaar kunnen reageren
  • Ontvlambare stoffen hoeven niet per se in een lekbak opgeslagen te worden maar wel uiteraard gescheiden van de zuren, neutrale stoffen en basen
  • De middelen met verschillende PH-waardes dienen goed gevisualiseerd te worden met kleurcoderingen. Zuur = rood, Neutraal = groen, Base = blauw, Ontvlambaar = geel.
  • Elke lekbak dient een opvangcapaciteit te hebben van minimaal 33 liter per legbord

foto 1-2-2

Omdat ook de ruimte beperkt was qua afmetingen hebben we gekozen voor Metro Super Erecta Stellingen. Deze stellingen zijn in diverse dieptes, breedte en lengtes verkrijgbaar zodat er eigenlijk altijd voor elke ruimte een passende Metro stelling te vinden is.

De stellingen kunnen met muurklemmen aan de muur vastgezet worden. Tevens is er gebruik gemaakt van Metro Color Shelf markers om de middelen met verschillende PH waardes goed te kunnen visualiseren.

Scherm­afbeelding 2023-02-16 om 15.14.32

Vervolgens hebben we speciale RVS lekbakken laten produceren die precies passen op de Metro Super Erecta stellingen en legborden. Doordat de legborden per 25 mm verstelbaar zijn kan er direct onder het legbord met de vloeistoffen een ander legbord geplaatst worden waar de lekbak op rust. Daarmee hebben we rekening gehouden met de afmetingen van de vloeistofverpakkingen en de ideale tussenruimte van de diverse legborden en lekbakken bepaald.

Omdat de onderste lekbakken makkelijk en eenvoudig moeten kunnen worden weggehaald hebben we daar wieltjes onder geplaatst.

Producten als bouwstenen

Het ZGT is zeer tevreden met de geboden oplossing. De samenwerking was erg fijn, met name het nakomen van gemaakte afspraken en het fijne contact met korte lijnen. Door het gebruik van onderstaande producten als bouwstenen heeft VE-Systems oplossingen geboden voor de wensen van het ZGT.

VE-Systems kan met trots terugkijken op een geslaagd advies en de levering van de daarbij behorende producten. Door het brede assortiment en jarenlange ervaring in diverse branches is VE-Systems wederom in staat gebleken een volledige en complete oplossing aan te bieden.

Meer weten?

Ben jij benieuwd naar de vele oplossingen die VE-Systems te bieden heeft op het gebied van stellingen en opslag? Neem dan contact op met VE-Systems voor meer informatie. Meer weten over andere cases? Lees er meer over op de cases overzichtspagina.

Producten bij deze case