Zorgbranche default header

Duurzaamheid

De wereld verandert en VE-Systems verandert mee. Kortom, oplossingen geleverd door VE-Systems zullen daaraan moeten bijdragen. Dit realiseert VE-Systems door regelmatig te sparren met het team en kritisch te kijken naar wat beter of anders kan. Door continu scherp te blijven en elkaar ook scherp te houden, is het als organisatie mogelijk om veranderingen door te voeren en het verschil te maken. VE-Systems heeft veel ambities op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). VE-Systems adviseert u graag op het gebied van duurzame oplossingen.

Mens staat centraal

VE-Systems probeert bij al haar keuzes zoveel mogelijk rekening te houden met de gevolgen op mens, milieu en onze samenleving. Dit doet VE-Systems door met haar partners continu te blijven vernieuwen en innoveren. De mens staat centraal en iedereen zal gelijk en eerlijk worden behandeld, hier wordt geen enkel onderscheid in gemaakt. VE-Systems is betrokken bij alle werknemers en faciliteert de meest optimale werkomstandigheden. Dit geldt zeker voor onze communicatie, VE-Systems communiceert altijd eerlijk, open en transparant.

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor VE-Systems een belangrijk criterium en dit blijft belangrijk door de ambities, focus op duurzaamheid en visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast steunt VE-Systems meerdere maatschappelijke goede doelen, zodat we samen de wereld een klein beetje beter kunnen maken.

Duurzaamheid

Intern is duurzaamheid een belangrijke manier van werken. Alle afvalstromen in onze magazijnen worden direct bij de bron apart gescheiden. Daarnaast worden bestaande producten maximaal hergebruikt. Dit draagt bij aan een circulaire bedrijfsvoering en daarmee het klimaat. Ook de keuze van toeleveranciers wordt afgestemd met het oog op duurzaamheid. Toeleveranciers van VE-Systems dienen te voldoen aan minimale duurzaamheidstandaarden die VE-Systems zelf doorlopend toepast.

CO2 uitstoot

Alle orders worden geclusterd, zowel inkoop- als verkooporders, om de CO2 uitstoot te verminderen. Dit geldt echter ook voor het (intern) transport, om onnodige kilometers te voorkomen stemt VE-Systems alle logistieke bewegingen op elkaar af.

Innoveren

Doorlopend wordt er kritisch gekeken naar innovaties binnen het totale assortiment van VE-Systems. Welke producten kunnen duurzamer geproduceerd worden, natuurlijk wordt hierbij bewaakt dat de kwaliteit van producten gehandhaafd blijft. VE-Systems werkt continu aan de verduurzaming van productlijnen. Zo worden afvalverpakkingen inmiddels geproduceerd van gerecycled materiaal. Kortom, duurzame (medische) afvalverpakkingen.

Meer weten over het toepassen van duurzaamheid?

Deze aanpak zorgt ervoor dat keuzes gemaakt worden en op deze manier levert VE-Systems een bijdragen aan de duurzaamheid binnen de zorg en andere branches waar VE-Systems voor mag werken. Een lange termijn visie is voor VE-Systems van belang en dit zie je terug in onze methodieken, werkwijze, productie en duurzame processen. Meer weten over de mogelijkheden van duurzame productie en processen? Neem dan contact op, we staan u graag te woord!