VE-Systems pand 1

VE-Systems

Historie

De geschiedenis van VE-Systems start in 1925, in dat jaar wordt het bedrijf Van Egmond B.V. opgericht. In eerste instantie gericht op de fabricage van eenvoudige transportmiddelen en wielen voor industriële doeleinden.

Het is Van Egmond die in de tachtiger jaren een grote rol speelt bij de transformatie van interne naar externe wasserijen. Dit met de ontwikkeling van ene unieke rolcontainer die het transport tussen instelling en externe wasserij mogelijk maakt. De wasserijcontainer is de grote verandering in de was logistiek en wordt vandaag de dag nog steeds ingezet.

VE-Systems gaat in de jaren daarna steeds meer van transportmiddelen en wielen naar integrale oplossingen voor de gezondheidszorg. In 1985 wordt het integrale concept ‘logistiek in de gezondheidszorg’ succesvol geïntroduceerd: een compleet programma voor was transport, afvalverwijdering, interntransport, opslag en transport. Kortom, alle goederenstromen in een zorginstelling.

Sinds 2000 ligt de focus op totaaloplossingen op het gebied van de interne- logistiek en opslag. Met de oprichting van InterMetro Nederland (opslagstellingen) en de overname van NVA-Systems BV (dossierlogistiek) wordt een sterkere positie ingenomen in de horeca, verzorgings- en verpleeghuizen branches.

VE-Systems pand 1

Van producten naar service, solutions en maatwerk dienstverlening

In januari 2009 wordt VE-Systems overgenomen door de huidige directie, waarna de overname van Trival B.V. in 2010 volgt. In de jaren daarna vindt er onder dit nieuwe management strategische verandering plaats waarbij de onderneming veranderd van een generalist naar een specialist van logistieke totaaloplossingen in de gezondheidszorg en industrie.

Hierbij geldt dat klantgerichtheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit naast uitgebreide branche-, vak- en productkennis doorslaggevend zijn. Door deze nieuwe visie is VE-Systems nu actief voor ziekenhuizen, klinieken, zorginstellingen, laboratoria, cleanrooms en organisaties in de logistiek, opslag en afvalinzamelaars.

Door de sterk toenemende vraag naar klant specifieke oplossingen levert VE-Systems logistieke producten als bouwstenen voor totaaloplossingen. Producten zijn een onderdeel geworden van de (logistieke) bedrijfsprocessen. De frisse blik van het huidige management op de bedrijfsvoering, op de bedrijfsprocessen en de ontwikkelingen bij opdrachtgevers heeft zijn vruchten inmiddels afgeworpen.

De visie dat VE-Systems zich verder moest gaan ontwikkelen als totaalleverancier van oplossingen op het gebied van interne logistiek is 7 jaar geleden ingezet. Inmiddels is gebleken dat deze aanpak nog beter aansluit bij de wensen en eisen van klant specifieke vraagstukken. Sommige specificaties zijn zo specifiek dat ze alleen toepasbaar zijn op één klantcase. Om deze reden zag VE-Solutions in 2021 het levenslicht. De focus ligt hiermee op de bedrijfsprocessen en de totaaloplossing waarbij producten onderdeel zijn van de totaaloplossing. VE-Systems is met VE-Solutions nog beter in staat om maatwerkoplossingen uit te werken, faciliteren en realiseren. Benieuwd welke totaaloplossingen VE-Systems eerder heeft mogen realiseren? Lees dan verder bij onze oplossingen.

Contact

Bij VE-Systems zijn open communicatie, betrouwbaarheid en eerlijkheid doorslaggevend. Een langetermijnvisie en lange termijn samenwerking met opdrachtgevers is voor VE-Systems en haar opdrachtgevers van belang. Dit zie je terug in de service, dienstverlening en langdurende samenwerkingen. Kennismaken met VE-Systems? Neem dan contact met ons op, we leren u graag (beter) kennen.