Header logistiek

Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis is een topklinisch en modern ziekenhuis met locaties in Hoofddorp en Haarlem. In deze gebouwen vindt u vrijwel alle medisch specialismen.

Daarnaast heeft het ziekenhuis poliklinieken in Hillegom, Haarlem-Noord en Nieuw-Vennep.

Zowel in Haarlem als Hoofddorp werden de sterilisatie werkzaamheden uitgevoerd in een verouderde CSA afdeling. Wat gebeurt er op een CSA? Op een centrale sterilisatie afdeling (CSA) worden medische hulpmiddelen en instrumenten op een zodanige wijze gereinigd, gedesinfecteerd, gecontroleerd, onderhouden en gesteriliseerd zodat artsen en verpleegkundigen deze veilig kunnen gebruiken voor medische onderzoeken en ingrepen.

"

De samenwerking met VE-Systems verliep prima. De afstemming met ons projectteam was grondig en adequaat. Ook de aftersales service was goed verzorgd; restpunten werden goed opgelost.

"

Clark Kellenaers

Afdelingshoofd CSA a.i.
Header logistiek

Om tevens aan de toekomstige kwaliteitseisen te voldoen was een nieuwe CSA onvermijdelijk. Het Spaarne Gasthuis heeft na het uitwerken van meerdere scenario’s gekozen om van 2 CSA’s naar 1 te gaan en die in Hoofddorp te centraliseren. Bij de bouw van de nieuwe CSA is er niet alleen nagedacht over een optimale invulling van de vierkante meters maar ook over procesoptimalisatie, ICT ondersteuning, slimme volgsystemen, duurzaamheid en innovatie. Daarbij werd de lat vanuit de projectgroep hoog gelegd: men wilde de meest innovatieve en duurzame CSA van Nederland creëren. Bij de opening van het CSA is zelfs een symposium georganiseerd waarbij allerlei belangstellenden zoals CSA’s van andere ziekenhuizen konden horen hoe Spaarne Gasthuis dit ambitieuze project heeft uitgevoerd en welke keuzes ze hebben gemaakt.

IMG_0016

Van de afdeling inkoop kreeg VE-Systems de vraag of wij een aanbieding konden maken voor werktafels en ISO stellingen (maten: 600 mm x 400 mm) voor de nieuwe CSA-afdeling. Tijdens de interactieve gesprekken hebben wij goed geluisterd naar de eisen en wensen van het Spaarne. Hierbij was er sprake van duidelijke communicatie over en weer. VE-Systems heeft dit alles weten samen te voegen tot een eerlijk, duidelijk en overtuigend advies. De inhoudelijke technische kennis en ervaring van VE-Systems waren doorslaggevend voor de keuze van de oplossingen en maatwerk uitvoeringen.

Naast efficiency en Arbo-technische zaken, was ook de uitstraling van de afdeling een zeer belangrijke factor. Medewerkers moeten hun werkzaamheden kunnen uitvoeren in een fijne werkomgeving.

RVS werkplekinrichting

Voor de werktafels is er gekozen voor in hoogte verstelbare RVS tafels, speciaal uitgevoerd in een Ral 9010 kleur. De tafels zijn voorzien van RVS kolommen voor de montage van beeldschermen, RVS kabelgoten en uittrekplateaus uitgevoerd met RVS bakjes voor diverse maten laminaatverpakkingen.

Ook is er rekening gehouden met voor de (label)printer mogelijkheden. Enkele tafels werden voorzien van uittrekframes voor verschillende maten inpakpapier.

Voor de centrale opslag van instrumenten en pakketten adviseerde VE-Systems ISO modulaire stellingen van Zarges. Door optimale benutting van de stellinghoogte kunnen er 12 paar kunststof geleiders gebruikt worden. Ook kan het Spaarne kiezen voor het gebruik van ISO manden of ISO draadplateaus met daarop manden met instrumentenpaketten. Ook werden de staanders uitgevoerd in een Ral 9010 kleur voor een mooie en rustige uitstraling!

Producten als bouwstenen:

  • RVS werktafels
  • Modulaire stellingen
  • Ergotron armen
  • Modulaire manden

Door het gebruik van de bovenstaande producten heeft VE-Systems een totaaloplossing gecreëerd voor optimale opslag van het instrumentarium en RVS werktafels voor een uitgebalanceerde werkplekinrichting. Na de ingebruikname van alle producten en de opening van de CSA zijn we erg enthousiast en kijken we terug op een geslaagd advies. Door het brede assortiment en onze jarenlange ervaring is VE-Systems in staat een complete en volledige oplossing aan te bieden. We zijn er trots op dat Spaarne Gasthuis bij hun doelstelling om het meest innovatieve en duurzame CSA van Nederland te worden, voor VE-Systems heeft gekozen.

Meer weten?

Ben jij benieuwd naar de vele oplossingen die VE-Systems te bieden heeft op het gebied van stellingen, RVS werkinrichting en/of opslag? Neem dan contact op met VE-Systems voor meer informatie. Meer weten over andere cases? Lees er meer over op de cases overzichtspagina.

Producten bij deze case