Header ziekenhuizen en klinieken

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Intern transport en werkplekinrichting CSA

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch. Het is een ziekenhuis wat ontstaan is uit een fusie van meerdere ziekenhuizen.

Doordat elk ziekenhuis haar eigen producten en werkwijzen had, moest er nu bij het ontstaan van één ziekenhuis, eenheid gecreëerd worden. Zo ook op de CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling).

De opdracht voor VE-Systems was alle transportmiddelen die bij de CSA gebruikt worden te moderniseren en daardoor een nieuwe standaard te creëren. Daarnaast werd ons gevraagd om te kijken naar efficiëntere werkplek inrichtingen.

VE-Systems Case JBZ 1

"

Het persoonlijk en prettig contact. Accurate en snelle terugkoppelingen bij vragen. Advies, ervaring en overzichtelijke tekeningen van producten. Direct actie bij knelpunten en nette/ correcte afwikkeling

"

Ilonka van Kasteren

Unithoofd CSA/OK
Header ziekenhuizen en klinieken

Transportmiddelen

Door het gezamenlijk uitvoeren van een complete analyse op locatie heeft VE-Systems een totaalbeeld gekregen voor het reorganiseren van transportmiddelen voor de CSA.

De CSA is gelegen direct boven de OK (operatiekamers). Voor het transport van steriele stromen is een lift beschikbaar. Hierdoor kunnen de CSA en de OK in directe verbinding staan met elkaar, is er een betere waarborging van de hygiëne en zijn de transportbewegingen zo beperkt mogelijk.

Dit betekent dat er met open transportsystemen gewerkt kan worden, de RVS Klaarzetwagen.

Om de zo kostbare ruimte op de CSA/OK te besparen heeft VE-Systems geadviseerd om Z-wagens te gebruiken die volledig in elkaar geschoven kunnen worden (genest) op het moment dat ze niet gebruikt worden. De RVS wagens zijn uitgevoerd met 22 paar regalen, oftewel posities, per wagen. De ruimte in de karren kan daardoor zo optimaal en flexibel mogelijk ingedeeld worden, ongeacht de verschillende hoogtes van de manden waarin materialen opgeslagen worden. De afmetingen en uitvoering van deze Z-wagens zijn volledig op maat gemaakt naar de wensen en behoeften van de gebruikers.

IMG_1844

In het JBZ wordt gebruik gemaakt van Da Vinci instrumentarium, oftewel een chirurgisch Robot systeem. Vanwege de afwijkende maatvoering van dit instrumentarium heeft VE-Systems hiervoor een RVS gesloten wagen ontworpen en gemaakt. Het bijzondere van deze wagen is dat de ISO standaard maatvoering en afwijkende maten hierin zijn gecombineerd.
Dit resulteert in het feit dat de gehele vuile stroom optimaal en veilig van OK naar de CSA vervoerd kan worden.

Voor de verdere modernisering van de CSA afdeling was er behoefte aan nieuwe werk (inpak) tafels. Vanwege hygiëne voorschriften is de keuze van het materiaal van deze tafels erg belangrijk. Daarnaast moeten de tafels efficiënt in gebruik zijn. VE-Systems heeft hiervoor nieuwe in hoogte verstelbare RVS werktafels op maat gemaakt. Zowel de nieuwe als bestaande tafels zijn voorzien van een Corian werkblad. Corian werkbladen hebben een matzachte kleur en dit voorkomt schittering voor een optimaal gebruikerscomfort. Ook zijn de tafels voorzien van een ergonomische voetensteun en handige opbergruimtes voor ISO manden.

JBZ CSA Z-wagens (2)

Producten als bouwstenen

Door het gebruik van de onderstaande producten als bouwstenen heeft VE-Systems maatwerkoplossingen geboden voor de CSA binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

VE-Systems kan met trots terugkijken op een geslaagd advies en de levering van de daarbij behorende producten. Door het brede assortiment en jarenlange ervaring in diverse branches is VE-Systems wederom in staat gebleken een complete en volledige oplossing aan te bieden.

Wil jij meer weten over andere cases? Ga dan hier naar onze cases overzichtspagina.

Ben jij benieuwd naar de oplossingen op maat? De oplossingen voor RVS wagens of tafels? Neem contact op met VE-Systems over de invulling die wij geven aan bijvoorbeeld de productie van RVS uitgiftewagens.

Producten bij deze case